Vieme, že naše kokosové hniezda máte radi. Veď Kokosové hniezda s kešu sú dobrotou, ktorú u nás kupujete najčastejšie. A aj preto sa snažíme vyladiť túto špeciálnu kokosovú dobrotu k dokonalosti.

Po mesiacoch testovania nových možností a chutí sme urobili hneď niekoľko zmien. Jednou z nich je, že hniezda prestávame piecť na mede. Veľa sme o tom premýšľali a určite je to krok vpred. Naše testy ukázali, že najlepšie je kokosové hniezda zapekať kombináciou ryžového sirupu a trstinového cukru. A sme veľmi spokojní. Kokosové hniezda nestratili nič zo svojej chuti a tá chrumkavosť...! A tým, že sa kombinácia ryžového sirupu a trstinového cukru správa stabilnejšie, môžeme lepšie kontrolovať to správne prepečenie každého hniezda.

A ako je to s tým medom? Med dokáže pri zapekaní narobiť riadne problémy. Každá várka medu je trochu iná a pri pečení sa to prejavuje veľkými rozdielmi v intenzite prepečenia. Med na seba tiež veľmi rýchlo viaže vodu, takže po rozbalení vrecka hniezda rýchlo nasajú vzdušnú vlhkosť, zmäknú a stratia svoju povestnú chrumkavosť.Med však máme veľmi radi, a preto ho stále budeme používať v granole a jablčnej kaši. Tam nám totiž žiadne problémy nerobí.

Ďalšia zmena. Už čoskoro v e-shope nenájdete Kokosové hniezda s kľukvou. Uznávame, bol to krok vedľa, časom sme zistili, že kľukva vás veľmi neláka. Možno je to len tým, že nepoužívame slovo „brusnica“ (čo by nebolo fér), možno vás proste neoslovili svojou chuťou. Z podobného dôvodu sme prestali vyrábať aj kokosové hniezda so semienkami.

So zmenou druhov prichádza aj skutočnosť, že hniezda musíme zdražiť. V začiatkoch výroby kokosových hniezd sme cenu držali veľmi nízko, pretože sme verili, že sa nám výrobu podarí postupne zefektívniť. Bohužiaľ, ide o zložitejší proces, ako sme si mysleli, a výroba kokosových hniezd zostáva aj naďalej hlavne ručnou záležitosťou. Chvíľu sme zvažovali, či vo výrobe vôbec pokračovať, pretože možno zmenu ceny neprijmete. Ale keďže sme na Slovensku (a v Česku :) jediní, kto vám hniezda môže ponúknuť, a produkt ste si obľúbili, rozhodli sme sa, že ich pre vás budeme piecť aj naďalej.

Dve nové príchute vás určite oslovia. Ak ste hniezda radi jedli s mliekom, verte, že Kokosové hniezda s jablkami a škoricou sú s mliekom veľmi dobrí kamaráti. Uvidíte sami, možno vám táto kombinácia pripomenie jednu chuť z vášho detstva... Kokosové hniezda s pekanmi zase vynikajú svojou krehkosťou, ktorú im dávajú  najmä chuťovo výrazné pekanové orechy. Na nich si zuby určite nevylámete. Trojicu dopĺňa naša stálica...  hniezda s kešu. A teraz sú navyše aj trochu chrumkavejšie!



Naše doporučené produkty: