Nič vás nezahreje a nezavonia vašim domovov tak ako poctivá a lahodná horúca čokoláda. Zastavte sa na chvíľu a pripravte si spoločne s rodinou pravú horúcu čokoládu – s chuťou vianočného korenia a španielskych mandlí.
Ingredience
Sirup:
Mandľové mlieko:
Pomer na 1 porciu horúcej čokolády:
Na prípravu koreneného sirupu najprv skaramelizujte cukor v hrnci a nechajte ho úplne rozpustiť na miernom ohni. Hrniec nakloníme tak, aby karamel stekal po jednej strane, a po častiach ho zalejeme najlepšie horúcou alebo vriacou vodou, pričom pomaly miešame lyžicou, aby sa hrudky rozpustili. Dávajte pozor, karamel je vriaci a voda sa najprv odparí, potom sa teploty vyrovnajú a karamel sa vo vode rozpustí a spojí. pridajte všetky koreniny a nechajte dôkladne rozvoniavať. Vyberte a nechajte vychladnúť, potom preceďte.
TIP: Tento sirup môžete použiť aj na horúce kakao!
Teraz si jednoducho pripravte vlastné mandľové mlieko, ktoré dodá vašej čokoláde ten správny sviatočný nádych. Rozmixujte orechy a vodu v pomere 1:4 vo výkonnom mixéri (naozaj opatrne). Potom jednoducho použite sitko a utierku (alebo čistú utierku), aby čisté mandľové mlieko odkvapkalo. Mandliam trochu pomôžte, vezmite do ruky utierku a vytlačte z nej zvyšok tekutiny. V utierke vám zostanú rozmixované mandle, takže ich určite nevyhadzujte! Neváhajte a použite ich buď do jogurtu, na prípravu müsli, alebo ich použite v inom zo svojich vianočných receptov.
A teraz sa pustime do samotnej horúcej čokolády. Buď sa držte pomeru napísaného na obale horkej čokolády a pridajte len korenený sirup, alebo použite vlastný pomer. Všetky ingrediencie dajte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte do varu. Nechajte čokoládu mierne zhustnúť a ihneď podávajte.
Autor: Anna Kučerová
Sufan.sk