Pistáciový vaječný likér

Vaječniak by nemal chýbať pri žiadnom vianočnom stole ako prípitok! Je ideálnym darčekom pre rodinu aj priateľov. Stačí fľašu ozdobiť mašličkou. Inšpirujte sa našim špeciálnym vaječníkom s pistáciovým maslom. Je ešte jemnejšia a lahodnejšia.

Ingredience:

500 ml tučného kokosového mlieka

5 žĺtkov

Struk vanilky

1 lyžička vanilkového extraktu

Štipka soli

115 g kokosového cukru

280 ml rumu

1 kardamón

2 lyžice pistáciového masla

Doba prípravy: 20 minut

Postup:

V menšom hrnci zohrejte mlieko s rozrezaným strukom vanilky, z ktorého vydlabte semienka. Pridajte štipku soli, vanilkový extrakt a kardamón. Nechajte 10 minút lúhovať, nenechajte mlieko prísť k varu.

Medzitým si nachystajte vo vodnom kúpeli 5 žĺtkov a cukor. Začnete jemne šľahať do peny. Akonáhle bude pena horúca a pekne nadýchaná, tak po lyžiciach zašľahávajte zmes mlieka.

Vzniknutú penu dajte do hrnca od mlieka a postupne primiešajte pistáciové maslo.

Po chvíli zarobte struk vanilky a plod kardamómu. Do vlažnej tekutiny prilejte rum podľa chuti. Vaječniak prelejte do pohára a dajte vychladiť do chladničky. Nechajte ho odležať aspoň deň, ale najlepšie týždeň. Servírujte len tak alebo darujte svojim blízkym.

Naše produkty použité v recepte: