Šufan / Recepty / Škoricové rolky s mandľovým maslom

Škoricové rolky s mandľovým maslom

Pre všetkých milovníkov vláčneho kysnutého cesta vám prinášame recept na túto vyhlásenú stálicu - škoricovej rolky. Dovnútra sme pridali mandľové maslo a hore nasekané mandle. Určite nám dáte za pravdu, že táto dobrota stojí za hriech. Tak si ju s nami upečte. ☺

Náročnosť: Profesionáli v akcii

Doba prípravy: 80 minut

Počet porcií: 10

Palm oil

Ingredience

Ingrediencie:

Na cesto:

70 g cukru
560 g hladkej múky
1 balíček sušeného droždia
240 ml vlažného mlieka
70 g masla
1 vajce
štipka soli
1 lyžička škorice
Na náplň do rolek:

100 g mandľového masla
120 g trstinového cukru
1 lyžica škorice
80 g rozpusteného masla
Na polevu:

160 g práškového cukru
8 g masla
30 ml mlieka
1 lyžička medu
1 lyžička šťavy z citróna
+ Nasekané mandle pražené na vŕšok

Postup:

Postup:

  1. Najprv si nachystajte vlažné mlieko, rozpustené maslo, droždie a cukor. Ak budete cesto robiť v robote, tak suroviny rovno dajte do jeho misy.
  2. Vo väčšej mise zmiešajte mlieko, cukor, maslo a nakoniec všetko zasypte droždím a nechajte 15 minút odležať.
  3. Potom prisypte 460 g múky, pridajte vajcia, soľ, škoricu a rukami, alebo hákom v robote spracujte v hladké a nelepivé cesto. Zaberie to asi 5 minút.
  4. Nakoniec přisypejte zvyšok múky a vypracujte cesto do tvaru bochníka.
  5. Cesto nechajte v mise hodinu odpočívať prikryté utierkou. Potom ho preklopte na dosku a prepracujte.
  6. Vráťte ho späť do misy a nechajte ešte hodinu kysnúť.
  7. Pripravte si náplň tak, že zmiešate rozpustené maslo a mandľové maslo.
  8. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi 50x30 cm.
  9. Cesto potrite náplňou, posypte cukrom a škoricou.
  10. Opatrne ho zrolujte a nakrájajte na 2,5 - 3cm kúsky.
  11. Rolky potom naskladajte do hlbšej misy na pečenie vyloženej papierom na pečenie. Nechajte im priestor medzi sebou, pretože pri pečení sa ich objem zväčší.
  12. Prikryte je utierkou a nechajte ešte 30 minút nakysnúť. Rolky môžete pred upečením pomašlovat vajcom.
  13. Nahrejte rúru na 190 stupňov a pečte je asi 17 minút do zlatistej farby.
  14. Po upečení ich nechajte vychladnúť a pripravte si polevu.
  15. Jednoducho zmiešajte cukor, med, mlieko, maslo a šťavu z citróna.
  16. Rolky polejte polevou a posypte nasekanými mandľami.
Škoricové rolky s mandľovým maslom Škoricové rolky s mandľovým maslom
Škoricové rolky s mandľovým maslom Škoricové rolky s mandľovým maslom

V receptu se neobejdete bez

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Reklamační protokol

Ochrana osobných údajov

Odstúpenie od zmluvy

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Veľkoobchod

Nakupovať

Registrácia

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM