Šufan / Recepty / Šufanove šišky

Šufanove šišky

Kto by nemiloval šišky?

Šišky sú proste klasika, ktorá neomrzí. Navyše šišky podľa tohto receptu, plnené našim lieskovoorieškovým maslom, Vás priamo uchváti.

Recept pre Vás pripravila úžasná Zuzana Bartoněk. Priamo tieto šišky si totiž môžete čas od času dať v jej Kafe Friedrich. Tak si ich upečte doma alebo si ich príďte ochutnať k Zuzke do Brna.

Náročnosť: Profesionáli v akcii


Doba prípravy: 60 minut

Počet porcií: 16

Palm oil

Ingredience

Šišky:

2 lyžice nadrcených ľanových semienok

6 lyžíc teplej vody

90ml vlažnej vody

150ml ovsené smotany

60g rozpusteného kokosového tuku (bez vône)

1 lyžica tuzemáku

300g hladkej múky

150g polohrubej múky

50g cukru kryštál

10g vanilkového cukru

1 lyžička soli

1/3 droždie

1 liter oleja na vyprážanie

Na obalenie:

cukor krupica

škorica

Plnka:

kvalitné puding

500ml ovseného mlieka

200g 60% čokolády

4 vrchovaté lyžice Šufánkova lískooříškového masla

Postup:

Nadrvená ľanové semienka zmiešajte s šiestimi lyžicami teplej vody. Prikryte a nechajte aspoň 10 minút odstáť.

Do misy robota preosejte všetku múku. Pridajte cukor, vanilkový cukor, soľ a všetko premiešajte.

Doprostred zmesi vytvorte malý jamku, do neho nadrolte droždie a zalejte vlažnou vodou. Premiešajte na kašičku, prikryte fóliou a nechajte stáť na teplom mieste aspoň 10 minút.

Pridajte vlažnou ovsenú smotanu, vychladnutý rozpustený kokosový tuk a tuzemák. V mise robote hnětejte, kým cesto nebude vláčne a pružné (minimálne 10 minút).

Prikryte a nechajte na teplom mieste kysnúť, kým sa objem nezdvojnásobí.

Medzitým si pripravte náplň.

Puding uvarte v ovsenom mlieku. Pridajte rozohriatu čokoládu a lieskovoorieškové maslo. Nechajte vychladnúť.

Cesto rozdeľte na 16 dielov. Z každého vytvarujte hladkú guličku a tie naskladajte na múkou vysypaný plech; v riadnych rozostupoch. Prekryte potravinárskou fóliou alebo druhým plechom.

Nechajte asi 30 minút dokysnúť.

Medzitým si rozohrejte olej na 180 stupňov. *

Zmažte vždy len pár šišiek naraz a nechajte im veľké rozostupy. Počas vyprážania ešte nadobudnú na objeme.

Nechajte smažiť z každej strany aspoň 3 minúty. Počas vyprážania šišky párkrát obráťte.

Usmažené šišky nechajte odkvapkať na kuchynské utierke a ešte teplé ich obaľte v zmesi cukru a škorice.

Vychladnuté šišky naplňte pomocou cukrárskeho vrecka s dlhou špičkou.

* Nemáte-li kuchynský teplomer, spoznáte teplotu oleja tak, že vhodíte malú guľôčku cesta do oleja. Ak začne jemne bublať, máte správnu teplotu oleja. Ak nie - olej ešte nie je dostatočne rozohriaty, v prípade, že gulička hneď zhnedne - je príliš horúci.

Šufanove šišky Šufanove šišky

V receptu se neobejdete bez

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 6.45–16.00

Dokumenty

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Reklamační protokol

Ochrana osobných údajov

Odstúpenie od zmluvy

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
6.45–16.00

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Veľkoobchod

Nakupovať

Registrácia

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM