Sušienky s arašidovým krémom a ríbezľovým džemom

Vianočné cukrovinky sú každoročná záležitosť, ktorú by nikto nemal vynechať. Nepečte stále dookola to isté. Poďte s nami experimentovať. Klára Waldhauserová pre vás vytvorila skvelý recept na sušienky s arašidovým krémom. S týmto receptom na netradičné vianočné pečivo je úspech zaručený.

Ingrediencie na 25 ks sušienok:

  • 100g celozrnnej špaldovej múky 
  •  100g hladkej špaldovej múky
  • 1,5 lyžičky jedlejsódy
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky škorice 
  • 1/2 lyžičky soli 
  • 200g masla 
  • 100g arašidového masla 
  • 100gcukru 
  • 20g vanilkového cukru 
  • 1 vajce 
  • 50g nasekaných arašidov 
  • 100g ovsených vločiek
Doba prípravy: 90 minut

Postup:

Zmäknuté maslo vyšľahajte s arašidovým do konzistencie majonézy, pridajte cukor a znovu zašľahajte do peny. Nakoniec vmixujte vajcia. Zmiešajte všetky sypké veci a na dvakrát primiešajte s maslovej pene.

Zapracujte, zabaľte do fólie a nechajte do druhého dňa v chladničke.

Hodinu pred tým než budete chcieť sušienky piecť si vyberte cesto. Zmäknuté cesto postupne rozvaľkajte medzi dvoma papierom na pečenie (ak budete cítiť, že je potrebné pridať trochu múky, pokojne pridajte), vykrájajte kolieska a dajte piecť na 12-14 minút pri 170 stupňoch. Horná koliesko pred pečením posypte orestovaným a ľahko osolenými arašidy.

Než vám sušienky vychladnú, pripravte si krém.

Vyšľahajte v mise:

Na spodnej sušienku dajte krém (najlepšie sa vám bude pracovať s cukrárskym sáčkom, ale zvládnete to aj lyžicou.) A vrchná pomažte ríbezľovým džemom.

Najlepšie sú studené z chladničky! :)

Naše produkty použité v recepte: