Trvá to len minútu
0 €
0
Doprava zadarmo nad 60 €
Môžete mať zajtra
Klasická vianočka je symbolom slovenských Vianoc – voňavá, mäkučká a zdobená mandľami. S týmto receptom si doma pripravíte tú najlepšiu, akú ste kedy ochutnali. Vyskúšajte tradičné cesto plné maslovej chuti, vanilky a hrozienok namočených v rume – perfektná kombinácia (nielen) na štedrovečerné raňajky!
Náročnosť: Základy v malíku
Doba prípravy: 200 minút
Počet porcií: 10
Ingredience
Na prípravu vianočky:
Tip: Pre extra jemnosť môžete pridať aj poctivú lyžicu mandľového masla.
Do mištičky rozdrobte droždie, pridajte lyžičku cukru a premiešajte. Zahrejte mlieko, aby bolo vlažné, a tretinu prilejte k droždiu s lyžičkou múky. Premiešajte a nechajte kvások 15 minút pracovať. Zvyšok mlieka vráťte na platňu a pridajte kocky masla. Zahrejte a nechajte maslo rozpustiť. Uistite sa, že zmes nie je príliš horúca, a pridajte žĺtky. V mise zmiešajte obe múky, cukor, muškátový oriešok a vanilkový extrakt. Pridajte kvások a mliečno-maslovú zmes. Cesto dôkladne spracovávajte 10 minút (ideálne robotom), potom zapracujte hrozienka. Vytvorte bochník, prikryte utierkou a nechajte kysnúť 45 minút. Cesto rozdeľte na 9 častí, upleťte vianočku, potrite vajcom, posypte mandľami a pečte pri 170 ° C 40–50 minút. Prajeme dobrú chuť!
Autor: Martina Baťhová
Kontakt
Tel.
+420 731 469 919
E-mail:
[email protected]
Pracovní doba: 8:00–16:30
Dokumenty
Cookies
Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.
Sufan.sk
Cookies
Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.