10.6 €
7.19 €
7.19 €
6.77 €
39.99 €
16.13 €
Trvá to len minútu
0 €
0
Doprava zadarmo nad 60 €
Rýchle dodanie
Tradične sa pečie na Bielu sobotu, ale vonia tak krásne, že by pokojne mohol byť na stole každú nedeľu. Poctivý kysnutý mazanec s hrozienkami, citrónovou kôrou a mandľami je skrátka klasikou, ktorá nikdy nesklame. Nadýchaný, voňavý a ideálny na raňajky alebo na sviatočný stôl.
Ingredience
Najprv si pripravte kvások: rozdrobte droždie, pridajte lyžičku cukru a rozmiešajte do kašičky. Prilejte vlažné mlieko a nechajte pod utierkou 10 minút vzísť. Medzitým si pripravte cesto – do misy preosejte múky, pridajte žĺtky, zvyšok cukru, soľ, citrónovú kôru, vanilku, namočené hrozienka, nasekané mandle a prilejte kvások. Všetko dobre premiešajte a hneťte asi 3 minúty. Potom pridajte zmäknuté maslo nakrájané na kúsky a hneťte ďalších 5 minút, kým nevznikne hladké cesto. Nechajte kysnúť zakryté asi 1–1,5 hodiny. Z vykysnutého cesta vytvarujte bochník, položte na plech s papierom na pečenie, zakryte a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Potrite rozšľahaným vajcom, posypte plátkami mandlí a pečte v rúre predhriatej na 165 ° C zhruba 45 minút dozlatista.
Autor: Veronika Žmolilová
Kontakt
Tel.
+421 222 205 927
E-mail:
[email protected]
Pracovný čas: 7:30–16:30
Dokumenty
Cookies
Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.
Sufan.sk
Cookies
Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.