Tieto mandľové palacinky sú plné výrazných chutí - kombinácia krémového labnehu, šťavnaté cukety a chrumkavé slané granoly urobí dojem na každého milovníka sviežosti. Labneh si jednoducho pripravíte doma a granola, ktorá má dymový podtón, dodá celému pokrmu originálnu chrumkavú bodku.
Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni
Doba prípravy: 35 minút
Počet porcií: 4
Ingredience
Palacinkové cesto:
Náplň:
Slaná granola:
1. Príprava labnehu:
Namočte bavlnenú látku (napr. plinu) a vyžmýkajte prebytočnú vodu. Do cedníka vložte túto látku nad misku a na ňu nalejte grécky jogurt. Zaviažte látku špagátom a zaveste, aby z jogurtu mohla odkvapkávať tekutina. Nechajte prekvapkávať aspoň 30 minút (ideálne cez noc v chladničke).
2. Slaná granola:
V jednej miske zmiešajte všetky suché ingrediencie. V druhej prešľahajte javorový sirup, olivový olej a dijonskú horčicu. Suché ingrediencie vmiešajte do mokrých, premiešajte a pečte na plechu pri 160 ° C po dobu 20 minút. Granolu počas pečenia aspoň dvakrát premiešajte, aby sa rovnomerne opražila.
3. Palacinkové cesto:
Do mixéra dajte vodu alebo mlieko, mandľové maslo, zmes na palacinky a vajcia, a všetko premixujte. Potom pridajte špenát a estragón a mixujte do hladka. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom z neho na panvici s ghí opekajte tenké palacinky.
4. Náplň:
Sušené paradajky nakrájajte na kocky. Cuketu nakrájajte na 1 cm kocky a opečte na olivovom oleji. Osoľte a ešte teplú cuketu polejte vinaigrette (zmes octu, oleja a soli).
5. Plnenie palaciniek:
Polovicu labnehu si odložte na iný recept (napr. zapečenú kašu), zvyšný labneh osoľte a okoreňte. Každú palacinku naplňte labnehom, šunkou, opečenou cuketou, sušenými paradajkami a slanou granolou. Palacinky preložte na polovicu alebo zarolujte a nakrájajte. A teraz už len stačí si palacinku vychutnať!
Autor: Jana Jelič
Sufan.sk