Šufan / Recepty / Zelené mandľové palacinky s labnehom, cuketou a slanou granolou

Zelené mandľové palacinky s labnehom, cuketou a slanou granolou

Tieto mandľové palacinky sú plné výrazných chutí - kombinácia krémového labnehu, šťavnaté cukety a chrumkavé slané granoly urobí dojem na každého milovníka sviežosti. Labneh si jednoducho pripravíte doma a granola, ktorá má dymový podtón, dodá celému pokrmu originálnu chrumkavú bodku.

Náročnosť: Prvýkrát v kuchyni

Doba prípravy: 35 minút

Počet porcií: 4

Ingredience

Palacinkové cesto:


Náplň:

  • 400 g plnotučného gréckeho jogurtu (na labneh)
  • 10 ks sušených paradajok v oleji
  • 8 plátkov pražskej šunky
  • 1 cuketa
  • vinaigrette (ocot, olivový olej a soľ)
  • 1 PL ghí


Slaná granola:

Postup:

1. Príprava labnehu:
Namočte bavlnenú látku (napr. plinu) a vyžmýkajte prebytočnú vodu. Do cedníka vložte túto látku nad misku a na ňu nalejte grécky jogurt. Zaviažte látku špagátom a zaveste, aby z jogurtu mohla odkvapkávať tekutina. Nechajte prekvapkávať aspoň 30 minút (ideálne cez noc v chladničke).

2. Slaná granola:
V jednej miske zmiešajte všetky suché ingrediencie. V druhej prešľahajte javorový sirup, olivový olej a dijonskú horčicu. Suché ingrediencie vmiešajte do mokrých, premiešajte a pečte na plechu pri 160 ° C po dobu 20 minút. Granolu počas pečenia aspoň dvakrát premiešajte, aby sa rovnomerne opražila.

3. Palacinkové cesto:
Do mixéra dajte vodu alebo mlieko, mandľové maslo, zmes na palacinky a vajcia, a všetko premixujte. Potom pridajte špenát a estragón a mixujte do hladka. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom z neho na panvici s ghí opekajte tenké palacinky.

4. Náplň:
Sušené paradajky nakrájajte na kocky. Cuketu nakrájajte na 1 cm kocky a opečte na olivovom oleji. Osoľte a ešte teplú cuketu polejte vinaigrette (zmes octu, oleja a soli).

5. Plnenie palaciniek:
Polovicu labnehu si odložte na iný recept (napr. zapečenú kašu), zvyšný labneh osoľte a okoreňte. Každú palacinku naplňte labnehom, šunkou, opečenou cuketou, sušenými paradajkami a slanou granolou. Palacinky preložte na polovicu alebo zarolujte a nakrájajte. A teraz už len stačí si palacinku vychutnať!

Autor: Jana Jelič

Zelené mandľové palacinky s labnehom, cuketou a slanou granolou Zelené mandľové palacinky s labnehom, cuketou a slanou granolou
Zelené mandľové palacinky s labnehom, cuketou a slanou granolou

V receptu se neobejdete bez

Pokračujte s námi v tvoření

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba: 7:00–16:30

Dokumenty

Obchodné podmienky

Reklamačný poriadok

Ochrana osobných údajov

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Kontakt

Tel. +420 731 469 919
E-mail: [email protected]
Pracovní doba Po-Pá:
7:00–16:30

Cookies

Pri poskytovaní služieb nám pomáhajú súbory cookie. Používaním webu vyjadrujete súhlas s ich použitím.

Nastavenie cookies

Veľkoobchod

Nakupovať

Registrácia

Nakupujte pro svůj obchod
Šufan VE VELKÉM